Tuesday, October 25, 2011

Krak komiks#7 - more reviews!


Για το έβδομο τεύχος του Krak komiks γράφουν:
Ο Άρης Μαλανδράκης στο protagon.gr
"Περνώντας στο «γήπεδο» των περιοδικών έχουμε το 7ο τεύχος του Krak Komiks που γράφει και σχεδιάζει ο Τάσος Μαραγκός. Στο τεύχος αυτό (δεύτερο μιας σπαρταριστής στρατιωτικής τριλογίας) ο πεζικάριος Μάρκος Δεμάρκος της 95 ΣΤ ΕΣΣΟ παρουσιάζεται στη μονάδα και «λούζεται» τη φασίζουσα συμπεριφορά του διοικητή, αντισυνταγματάρχη πεζικού Αναστάσιου Μπουρούχα. «Εδώ δεν σκεφτόμαστε παρά μόνο πολεμάμε» είναι το σύνθημά του, επιβεβαιώνοντας με το... χειρότερο τρόπο τον γνωστό (σε όσους υπηρέτησαν) αφορισμό: Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός. Στα extra bonus του περιοδικού η απολαυστική ιστορία «Η άνοδος και η πτώση ενός δημιουργού κόμικς», με πολλές αλήθειες (και ακόμα περισσότερες απογοητεύσεις) για όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν με αυτό το επάγγελμα."
και ο Χρήστος Ξανθάκης στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου (22/10/2011)
"Οπως σε όλες τις τέχνες, έτσι και στα κόμικς υπάρχει αυτό το πράγμα που το λένε μεσοδιάστημα. Είναι εκείνη η φάση όπου το έργο του δημιουργού περνάει από το ένα στάδιο στο άλλο και για λίγο καιρό (ή και για αρκετό καιρό, ανάλογα με την περίπτωση) χαρακτηρίζεται από μια σχετική αμηχανία.
Ως την ώρα που θα φτάσει κάπου, θα καταλήξει κάπου, θα τρακάρει κάπου, θα σταματήσει επιτέλους να μετεωρίζεται και θα αποκτήσει για μια ακόμη φορά σταθερή βάση.
Πού θέλω να καταλήξω; Θέλω να καταλήξω στο ότι κάπως έχει κολλήσει το στόρι με τις περιπέτειες του Μάρκου Δεμάρκου στο στρατό. Κάπως σέρνεται και κάπως αγωνιά να πει «αντίο» στις σελίδες, για να ξαναπιάσει από την αρχή το νήμα ο δημιουργός. Οπότε, το έβδομο τεύχος του «ΚΡΑΚ comics» (πάντα διά χειρός Τάσου Μαραγκού) προσθέστε το στη συλλογή σας, αλλά μην το πάρετε και τόσο στα σοβαρά. Τα καλύτερα έρχονται στο επόμενο, όταν και θα ολοκληρωθούν τα βάσανα του χάρτινου ήρωα στις ένοπλες δυνάμεις."

No comments: